20. marraskuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Kirjanpitoaineiston standardointi tehostaa tilintarkastusta

Julkaistu 18.10.2017


  • Elina Koskentalo, standardityöryhmän vetäjä, TALTIO-hanke, TIEKE
    Pertti Ojala, KTM, KPMG Oy Ab
    Tuomas Tahvanainen, KTM, KLT, Leppävaaran Laskenta Oy

Nykyään suurin osa yrityksistä hyödyntää erilaisia järjestelmiä kirjanpidossaan sekä toiminnan suunnittelussaan. Järjestelmät poikkeavat kuitenkin toisistaan muun muassa semantiikan, tietomallien, toimintalogiikan ja rajapintojen osalta, mikä on johtanut siihen, ettei niiden tuottama tieto ole yhdenmukaista tai yksiselitteistä järjestelmän ulkopuolella. Kuitenkin erityisesti kirjanpidon tietoja tulee antaa myös yrityksen ulkopuolisille tahoille kuten tilintarkastajille tai viranomaistarkastajille.

Kansainvälinen standardointityö tilintarkastusaineiston sisällön ja esitysmuodon määrittämiseksi on meneillään. Viralliselta nimeltään ISO/PC 295 Audit Data Collection tuottaa määrityksen saada tietoa tilintarkastuksen eri prosesseihin. Se käsittää niin tiedon semanttisen määrityksen kuin teknisen esitysmuodon elementteineen ja rajapintoineen. Standardin on tarkoitus palvella taloushallinnon, tilintarkastuksen, ohjelmistotoimittajien ja viranomaisten tarpeita taloustietojen esittämisessä järjestelmäriippumattomalla tavalla...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute