23. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

KILAn yleisohje konsernitilinpäätöksestä sai päivityksen

Julkaistu 23.8.2017


  • Tuomas Honkamäki, tilintarkastaja, PwC

Kirjanpitolautakunta on julkaissut päivitetyn yleisohjeen konsernitilinpäätöksestä maaliskuussa 2017. Siinä on huomioitu kirjanpitolaissa 1.1.2016 tapahtuneet muutokset, ja sitä on päivitetty muiltakin osin oikean ja riittävän kuvan sekä ”kuin kyseessä olisi yksi yritys”- hypoteeseilla. Monet muutokset ovat vapaaehtoisesti sovellettavissa ja ne vievät nykyistä kirjanpitokäytäntöä lähemmäksi IFRS-raportointia.

Konsernitilinpäätöksen laatimisen kannalta eräs tärkeimmistä päätöksistä on määräysvallan käsitteen syvällinen ymmärtäminen. Määräysvallan osalta yleisohjeessa on lisätty ohjeistusta ehdollisen äänivallan osalta, ja samoin yleisohjeeseen on tuotu käsite tosiasiallinen määräysvalta. Lisäksi painotetaan kirjanpitovelvollisen velvollisuutta seurata määräysvallan olemassaoloa aktiivisesti. Määräysvalta ei ole välttämättä pysyvä olotila. ..

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute