20. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Kiinteistön määritelmän muutos arvonlisäverotuksessa

Julkaistu 17.1.2017


  • Petri Salomaa, OKT, KTM, arvonlisäverotuksen asiantuntija, Deloitte
    Merja Barck, OTK, arvonlisäverotuksen asiantuntija, Deloitte

Arvonlisäverotuksen kiinteistön määritelmä muuttui 1.1.2017, mikä vaikuttaa moniin ALV-menettelyihin. Muutokset koskevat erityisesti eräitä rakennukseen tai rakennelmaan pysyvästi asennettavia koneita ja laitteita, jotka katsotaan nyt kiinteäksi omaisuudeksi.

Arvonlisäverodirektiivissä ei ole kiinteän omaisuuden määritelmää, vaikka kiinteän omaisuuden käsitettä käytetään direktiivissä useissa eri yhteyksissä. Tästä syystä kiinteän omaisuuden määritelmä on nyt sisällytetty Euroopan unionin neuvoston täytäntöönpanoasetukseen. Muutos tuli voimaan kaikissa EU:n jäsenmaissa 1.1.2017. Yhteisellä määritelmällä pyritään varmistamaan kiinteään omaisuuteen liittyvien palvelujen yhdenmukainen kohtelu eri jäsenmaissa. Suomessa määritelmämuutosta ja siihen liittyviä muita muutoksia koskeva hallituksen esitys (HE 110/2016) arvonlisäverolain muuttamisesta annettiin kesäkuussa 2016, ja se hyväksyttiin eduskunnassa 8.11.2016...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute