23. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Kannattaako osakeperusteinen kannustinjärjestelmä pk-yrityksessä?

Julkaistu 24.8.2016

  • Janne Myllymäki, ylitarkastaja, KTL, OTM, Verohallinto

Osakeperusteiset kannustinjärjestelmät ovat olleet jo pitkään keskeinen keino, jolla pörssiyhtiöt pyrkivät kannustamaan ja sitouttamaan avainhenkilöitään. Ne tarjoavat myös pienissä ja keskisuurissa osakeyhtiöissä mielenkiintoisen vaihtoehdon henkilöstön kannustamiseen ja sitouttamiseen. Yrityksen omistajan kannattaa kuitenkin harkita huolella järjestelmän käyttöönottoa.

Osakeperusteisilla kannustinjärjestelmillä tarkoitetaan sellaisia henkilöstön palkitsemisjärjestelmiä, joissa työntekijän saaman palkkion määrä kytkeytyy hänen työnantajayrityksensä osakkeen arvon kehitykseen. Työntekijän saama palkkio on tyypillisesti sitä suurempi, mitä enemmän työnantajayrityksen osakkeen arvo nousee. ..

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute